Serre Chevalier

Serre Chevalier – skijaška oblast sa 250 km staza koje se nalaze na visinama od 1200 do 2830 metara. Nalazi se u Francuskim Houte Alpima, na jugoistoku Francuske, blizu granice sa Italijom, neposredno pored grada Briancona. Centar ima 107 staza od kojih su 14 crnih, 39 crvenih, 31 plava i 23 zelene. Skijaškom području se prilazi iz nekoliko mesta u podnožju: Briancon, Chantemerle, Villeneuve i Le Monetier les Bains.
Četiri glavna sela u dolini povezana su ski liftovima, a takođe iz jednog u drugi deo skijališta može se stići i pomoću dobro organizovane mreže ski buseva.
Sa 137,5 km plavih, 80 km crvenih i 32,5 km crnih staza, Serre Chevalier spada u skijališta sa najraznovrsnijom ponudom ski staza. Veliki broj staza je među drvećem, posebno u nižim delovima skijališta, koje pružaju zaštitu i omogućavaju skijanje i kada je loše vreme.
Čuvena je crna staza Luc Alphand koja se spušta do centra mesta Chantemerle. Nazvana je po čuvenom francuskom skijašu Lucu Alphandu, ukupnom pobedniku Svetskog kupa iz 1997. godine, koji je rođen u Brianconu.
Za uređeno skijanje odlične su staze iznad Villeneuva i Monetier le Bainsa. U ovom delu izdvaja se dugačka, crvena staza Cucumelle. Iznad Monetier le Bainsa nalazi se i najviša tačka skijališta na 2800m nadmorske visine.