Putovanje u Grčku

Putovanje u Grčku ove godine u skladu sa trenutnim epidemiološkim merama koje su na snazi u Grčkoj moguće je od 15.05., te ovim putem želimo da Vas obavestimo o neophodnim koracima za lakši ulazak i kretanje kroz Grčku tokom letovanja.

Državljani Srbije mogu da uđu u Grčku, avionom ili preko drumskih prelaza Evzoni (sa S. Makedonijom, otvoren od 7-23 časa) ili Promahonas i Ormenio (sa Bugarskom, otvoreni 24 časa).  Svi putnici koji dolaze u Grčku, moraju prethodno popuniti elektronski obrazac prijave – Passenger Location Form, preko sajta www.travel.gov.gr (najmanje 24 časa pre ulaska u Grčku) i pri ulasku prezentovati dobijeni kod. Neophodan je negativan PCR test, ne stariji od 72 sata (oslobođena su deca do 5 godina starosti) ili potvrda o završenoj vakcinaciji (najmanje 14 dana pre dolaska u Grčku) izdata od strane nadležnog organa. Navedena potvrda, pored ličnih podataka, treba da sadrži tip primljene vakcine i broj doza.

Licima koja su preležala Covid 19 u prethodna 2 do 9 meseci pre putovanja, neophodna je potvrda o preležanoj bolesti. Svi putnici na graničnom prelazu podležu se brzom testiranju, a ukoliko je test pozitivan obavezna je kućna izolaciji 14 dana u objektu po izboru putnika ili onom koji bude određen od strane grčkih nadležnih organa (o trošku grčke države). Profesionalnim vozačima u međunarodnom drumskom prevozu nije potreban test ili potvrda o vakcinaciji, ali se podležu brzom testiranju na granici.

Klikom na slike dole možete biti preusmereni na PLF obrazac, preuzeti uputstvo i preuzeti spisak naših vila u Grčkoj i njihove adrese.

PLF obrazac Letovanje Grčka Ski&Sun TravelUputstvo za popunjavanje PLF

 

 

 

 

 

 

Ukoliko Vam je neophodna pomoć prilikom popunjavanja PLF obrasca za Vaše putovanje u Grčku, slobodno nas kontaktirajte.