Bugarska Zimovanje

Bugarska i njene skijaške destinacije u poslednjoj deceniji su toliko porasle po popularnost da se danas s pravom smatraju najekskluzivnijim ski centrima u Istočnoj Evropi. Najpoznatija skijališta nalaze se u jugozapadnom delu zemlje. Na dve planine, Pirinu i Rili, smešteni su Bansko i Borovec koji Vam nude široku lepezu sadržaja. Na jugu zemlje nalazi se Pamporovo, skijaška oblast na Rodopskim planinama koja se unapređuje veoma brzo i širi ponudu za ljubitelje zimskih sportova.

Bugarska-zimovanje u centrima čija ponuda u nekim segmentima parira najvećim Evropskim skijalištima.

Zimovanje u Banskom na obroncima Pirina je iskustvo koje je autentično za jugoistočni deo evrope. Autentičan ambijent na 1200 m nadmorske visine pleni i opušta.

U ski centru Borovec možete izabrati odlazak na skijanje, pešačenje ili snoubord, hodanje u borovim šumama do najbliže brvnare ili jednostavno da odmorite u hotelu u ugodnoj atmosferi.

Pamporovo na jugu Bugarske na Rodopskim planinama pripada skijaškoj oblasti Pamporovo – Mechi Chal. Skijalište sa potencijalom da zadovolji goste iz svih krajeva, što po usluzi samog skijališta, što po broju povoljnih i luksuznih hotela.

Bugarska zimovanje karakteristiše po ljubaznosti domaćina, izvrsnoj organizaciji unutar skijališta, modernoj infrastrukturi, živopisnim predelima, izuzetnom spoju prirode i moderne arhitekture, i ne ostavljaju ravnodušnim ni najprobirljivije ljubitelje zime.

Glavni grad Sofija Populacija 7.351.234
Jezik Bugarski Pozivni broj +359
Valuta Lev Internet domen .bg
Vremenska zona UTC +2 Struja 220 V