Stara planina LETO

Najveća i najlepša planina Srbije – Stara planina (Balkan) predstavlja jedno od najatraktivnijih mesta za odmor i jedinstveno rekreativno odredište koje nudi pregršt aktivnosti u svim godišnjim dobima, kako za rekreativce svih uzrasta, tako i za zaljubljenike u ekstremne sportove. Kao park prirode, Stara planina nudi obilje mogućnosti da tokom šetnje planinskim stazama berete lekovito bilje i pečurke i uživate u brojnim spomenicima prirode. Staze i planinski putevi Stare planine deo su Evropskog pešačkog koridora E4, koji iz pravca Sokobanje izlazi na Babin Zub i dalje nastavlja ka Bugarskoj.

U slučaju da želite provesti aktivan odmor, prepun uzbuđenja i adrenalinskih avantura, obratite nam se, a mi ćemo se postarati da odmor na Staroj planini nikada ne zaboravite. Neki od sadržaja koje nudimo su:

Treking tura Vodopadi Stare planine: Poludnevni obilazak vodopada Stare planine prilagođen zahtevima grupe (easy, hard, extreme).
Stara planina je poznata po svojim brojnim vodopadima, a najveći broj njih nalazi se upravo u gornjem delu sliva Toplodoske reke, ili preciznije, na potocima koji se ulivaju u Javorsku reku, koja se u centru sela Topli Dol spaja sa Rakitskom da bi formirala Toplodolsku reku. Sliv Toplodolske reke je prava riznica neotkrivenih prirodnih lepota, jedan dragulj sazdan od crvenih stena gde vazda ima čega da se istraži.
Na pritoci Javorske reke, Lisevskom dolu, nalaze se i nadaleko čuveni Piljski vodopadi koji se slivaju sa vrha Pilj, a još dalje uzvodno, pod samim centralnim grebenom Stare planine, u Javorsku reku se ulivaju Studenička reka, Strmoljski, Krmoljski i Čunguljski dol, koji, skakućući preko stenja, kriju mnoge manje i veće vodopade o kojima se u širim krugovima ljubitelja prirode malo zna.

Off-road 4×4 tura podrazumeva kretanje učesnika terenskim automobilima od hotela do sela Topli Dol, autentičnog sela Istočne Srbije. Nastavak puta do srednjovekovnog Manastira Temska iz 14. veka, jednog od najlepših i najznačajnijih manastira Istočne Srbije. Nastavak puta do Zavojskog jezera i Piljskog vodopada.

Biciklistička tura: započinje asfaltnim spustom. Poseta maloj i neobičnoj crkvi. Biciklistička tura nastavlja dalje, ka mestu netaknute prirode i rustičnih pejzaža. Povratna vožnja dužine do poznatog izletničkog mesta. Slobodno vreme predviđeno za ručak (lanč paket). Poseta izvoru. Biciklistička vožnja nastavlja se do sela, odakle počinje trekking tura do jedne od prirodnih atrakcija kraja. Povratak do polazne tačke asfaltnom rutom.

Paraglajding STARA PLANINA: izvodi se samo u slučaju idealnih vremenskih uslova, 20 minutno letenje svakog učesnika u tandemu sa profesionalnim instruktorom sa najvišeg dela Jabučkog ravništa do hotela.