Francuska Zimovanje

Skijanje u Francuskoj preporučuje se svakom ljubitelju pravog skijanja. Osim velikog broja kvalitetnih skijaških staza i ski liftova, postoji obilje mogućnosti za zabavu i rekreaciju. Upoznajte šarm gradića u francuskim Alpama koji Vam nude dobru zabavu nakon skijanja, kao i kulturne znamenitosti, a smeštaj potražite u udobno opremljenim apartmanima.

Francuska zavređuje posebnu pažnju kada je reč o zimskim sportovima i skijalištima. Skijališta u Francuskim Alpima spadaju u najposećenija topkom skijaške sezone ali neki dolaze i van sezone jer se u nekim delovima sneg zadržava tokom cele godine. Jedan od najvećih ski centara u Francuskim Alpima je Tri doline (Les Trois Vellees) koji obuhvata dolinu Belvil (Belleville), koje spada u najveće skijalište u regionu koje obuhvata 300 km staza i skijališt a Saint Martin de Belleville, Les Menuires i Val Thorens. Skijalište Val Toren (Val Thorens) već nekoliko godina nosi titulu najboljeg skijališta na svetu. Kako bi skijališta bila aktivna, u trenucima slabog snega, tu je 400 snežnih topova za veštačko osneživanje. Dolina Meribel (Méribel) se nalazi u samom srcu Tri doline i Ski-centar Kurševil u istoimenoj dolini (Courchevel) koji važi za najstariji, sagrađen 1946. godine.

Francuska neguje kulturu skijanja i zimskih sportova uopšte pa smo se potrudili da obezbedimo najbolje i najpovoljnije aranžmane za sve ljubitelje planine i zimskih sportova.

Na ovim stranicama pronaći ćete informacije o skijalištima u Francuskoj, cenovnike skijaških karata (skipass-ova), karte (mape) skijališta, te bogatu ponudu smeštaja skijališta Val Thorens, Alpe d’Huez, Les Deux Alpes, Montegenevre, Risoul i Vars – Foret Blanche, Tignes & Val d’Isere, La Plagne.

Za sve koji su se odlučili za skijanje u Francuskoj, nudimo mogućnost organizovanog autobuskog prevoza do najvećih francuskih skijališta direktno iz Niša!!!

Glavni grad Pariz Populacija 65.821.885
Jezik Francuski Pozivni broj +33
Valuta Euro Internet domen .fr
Vremenska zona UTC +1 Struja 220V