Bansko, Sofija, Rilski manastir trodnevni izlet

Bansko Sofija Rilski manastir

Bansko, Sofija, Rilski manastir. Vodimo vas na trodnevni izlet obilaska bugarskih znamenitosti. Iskoristimo mogućnost ulaska u Bugarsku bez PCR testa i uz pridržavanje mera bezbednosti u borbi protiv virusa, krenimo u obilazak Rilskog manastira, jednog od najznačajnijih manastira u pravoslavnom svetu. Bansko je najveće i najznačajnije zimovališta u ovom delu balkana a koji ujedno ima i stari grad sa autentičnom arhitekturom. Sofija, glavni grad Bugarske koji je nekoliko puta menjao ime kroz istoriju a zbog čega, saznaćete poslednjeg dana našeg izleta.

Program putovanja:

1.dan Beograd/Niš – Rilski manastir – Bansko:
Polazak iz Beograda oko 06:00h, iz Niša oko 09:00h. Vožnja magistralnim putem kroz Srbiju i Bugarsku uz obavljanje kraćih graničnih formalnosti. U podnevnim časovima dolazak u Rilski manastir i obilazak manastirskog kompleksa. Rilski ma

nastir je najveći i najpoznatiji pravoslavni manastir u Bugarskoj. Nalazi se u jugozapadnom delu Bugarske, na planini

Rila, na 1147 m nv. Od Sofije je udaljen 117 km. Prema predanju, manastir je osnovao pustinjak Sveti Jovan Rilski (Ivan Rilski) koji je živeo u obližnjoj pećini. Od 1983. godine nalazi se pod zašzitom UNESCO-a.

Nakon obilaska sledi nastavak puta ka Banskom. Dolazak u Bansko u popodnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za šetnju gradom i individualne aktivnosti. Večera. Noćenje.

 

 2.dan Bansko:
Bansko je romantičan i idiličan gradić. Nalazi se u podnožju planine Pirin, na 900 m nv. Kroz grad protiče reka Glazne, pritoka reke Meste. Danas se jasno razlikuju stari i novi deo grada. Stari deo grada izgrađen je u starom balkanskom arhitektonskom stilu – uske, kaldrmisane ulice, drvene kuće sa naglašenim

terasama, mnogobrojni trgovi i mehane. Novi deo grada počinje da se razvija nakon izgradnje gondole 2001. godine i još uvek se širi uglavnom izgradnjom mnogobrojnih hotela i restorana.
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Fakultativno: odlazak do „Regnum Banya Termal“ – otvoreni bazen sa termalnom vodom.
Regnum Banya Termal pruža gostima ekskluzivnu priliku da uz doplatu iskoriste prednosti čistih mineralnih voda koje nudi selo Banya. Kompleks sadrži: dva otvorena bazena sa mineralnom vodom i delom za decu, spoljašnji đakuzi sa mineralnom vodom, saunu, parno kupatilo.
Večera u hotelskoj mehani sa muzičkim programom. Noćenje.

 

3.dan Bansko – Sofija – Niš/Beograd:
Doručak. Napuštanje hotela. Okupljanje grupe i polazak za Sofiju.
Sofija, glavni grad Republike Bugarske nalazi se u Sofijskom polju, u podnožju planine Vitoša, na 550 m nv. Kroz grad protiče nekoliko manjih reka, kao što su Vladajska i Perlovska, a najveća bugarska reka Iskar protiče istočno od grada. Tokom istorije, grad je više puta menjao ime – Serdika, Sredec , Trijadec, Sofija.
Razgledanje grada u pratnji vodiča. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U popodnevnim časovima nastavak puta ka Srbiji. Dolazak u Niš/Beograd u kasnim večernjim časovima. Kraj programa.

 

 

Cena aranžmana po osobi:

Termin putovanja Hotel 3* Hotel 4*
23.10. – 26.10. 10.990 rsd 12.490 rsd
11.11. – 14.11. 10.990 rsd 12.490 rsd
13.11. – 16.11. 10.990 rsd 12.490 rsd

Napomena: Za polaske od Pojata do Dimitrovgrada cena se umanjuje za 1.000 rsd

 

Aranžman obuhvata:

 • Prevoz autobusom visoke turističke klase na relacijama navedenim u programu;
 • Smeštaj u hotelu u Banskom sa 3* ili 4* na bazi 2 polupansiona (doručak i večera – samoposluživanje);
 • Obilazak Rilskog manastira;
 • Obilazak Sofije;
 • Troškove organizacije i pratioca grupe.

Aranžman ne obuhvata:

 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje;
 • Individualne troškove putnika.

Način plaćanja:

 • Gotovinsko plaćanje: 40% od ukupne cene aranžmana prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije 10 dana pre početka aranžmana;
 • Odloženo čekovima građana: 40% od ukupne cene aranžmana prilikom rezervacije, a ostatak u jednakim mesečnim ratama najkasnije do 10.01.2021.
 • Administrativnom zabranom: 40% od ukupne cene aranžmana prilikom rezervacije, a ostatak u jednakim mesečnim ratama najkasnije do 10.01.2021.

Napomene:

 • Uplata se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate;
 • Započeti način plaćanja se ne može menjati;
 • U slučaju promene na monetarnom tržištu, kao i promenama u cenama prevoznika, konzularnih predstavništva i osiguravajućih društava, agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.

Aranžman je rađen na bazi minimum 50 punoplativih putnika, minimalni broj putnika za realizaciju ovog programa je 50. U slučaju manjeg broja putnika, agencija zadržava pravo povećanja cene ili spajanja sa drugom agencijom. U slučaju otkaza, otkazni rok agencije je minimum 5 dana pre početka putovanja.

Agencija Ski & Sun Travel ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Važna napomena: Navedena vremena su podložna promenama usled nepredvidljivih okolnosti na putu. Tačno vreme polaska će biti potvrđeno od strane agencije dan pred put, a ostala vremena na samim destinacijama putnici će imati od strane vodiča na konkretnom putovanju.

Organizator putovanja je turistička agencija SKI & SUN Travel, licenca kategorije A35, broj OTP 39/2020 izdata od Agencije za privredne registre od 29.01.2020. godine. Ski & Sun Travel osiguran je Polisom osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku br. POL-00432542, osiguravača „SAVA OSIGURANJE” A.D.O Beograd. Polisa važi od 01.01.2020. do 01.10.2020. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Ski & Sun Travel koji su sastavno deo prijave putovanja.