Zlatibor

Zlatobor je planina i park prirode na zapadu Srbije koja se proteže pravce severozapad – jugoistok i njegov najviši vrh je Tornik sa 1.496 nadmorske visine. Zlatibor pruža bogatu turističku ponudu i smeštaj u hotelima i apartmanima. Zlatibor je planina izuzetne lepote sa dosta brežuljaka i proplanaka, rečica i potoka, sa prijatnom klimom tokom cele godine. Dobro je povezan sa svim krajevima Srbije, od Beograda magistralom koja vodi do Crne Gore. Zlatibor tokom zime pruža odlične uslove za skijaše početnike, rekreativce i profesionalce.

Ski centar Tornik (1.100 – 1.450 mnv) sa pet staza Čigota, Tornik, Ribnica, Zmajevac i Stankova ravan i ima kapacitet od 5.400 skijaša na sat.

Ski centar Tornik opremljen je sa najmodernijom šestosednom žičarom, sa 107 sedišta, brzine pet metara u sekundi i duga je 1.850 metara. Polazna stanica žičare je na nadmorskoj visini od 1.110 m i penje se na 1.490 mnv i njen kapacitet je oko 3.000 skijaša na sat. Na Torniku postoje još dva ski lifta tipa sidro, sa ukupnim kapacitetom od 2.400 skijaša na sat. Za najmlađe i početnike instalirana je i pokretna traka dužine 150 metara.

Instalacijom sistema za veštačko osneživanje produžena je ski sezona za oko 100 dana, pa u skladu sa tim ski centar ne zavisi od vremenskih uslova i količine prirodnog snega.

U ovom centru postoji i nova vrsta instalacije tzv. „tjubing“, koja kao i sama žičara, može da se koristi i u letnjem i u zimskom periodu godine i pruža neizmerno zadovoljstvo i uzbuđenje svima koji odluče da je isprobaju. Ski centar je opremljen i dečijim igralištem i karuselom.

Ukupna dužina staza je 10km, ima tri plave staze, tri crvene i jednu crnu stazu. Najduža staza je 2.250 m a maksimalna visinska razlika je 373 m.

Ukolko se odlučite da provedete zimski odmor na zlatiboru nudimo vam smeštaj koji će zadovoljiti potrebe Vas i Vaše porodice.