Sunčev Breg

Sunčev Breg je smešten u južnom delu crnomorskog primorja. Pruža se duž prelepog, polukružnog zaliva okrenutog ka istoku. U zaleđini grada se završava impozantni venac balkanskih planina i stvara prelep ambijent. Na jugu se nalazi antički grad, Nesebar, arhitektonski i istorijski spomenik bugarske i svetske kulturne baštine. Tokom godine u samom gradu boravi jako mali broj stanovnika ali tokom letnjih meseci na hiljade turista poseti ovaj gradić koji se proteže duž plaže duge više od pet kilometara.

Obzirom da je izrazito turističko mesto ponuda aktivnosti za turiste je impozantna. Od velikog izbora aktivnosti na vodi, paintbola do noćnog provoda, čak je i nekoliko svetskih televizijskih kuća poput BBC i Chanel 4 snimali svoje serije i filmove u ovom popularnom Bugarskom letovalištu.

Klima crnomorskog primorja je maritimna sa tipičnim toplim i suvim letima, ali ne pretoplim. Za ovo popularno letovalište važi da ima posebno prijatnu klimu, jer se tu dodiruju mediteranski topao vazduh i svež planinski koji posebno pogoduje osobama sa respiratornim problemima. Sunčev Breg je dobitnik „Plave zastave“, prestižne nagrade za kvalitet i čistoću plaže. Ovo je jedno od retkih mesta na kome se mogu videti peščane dine u južnijim delovima.

Kombinacija zelenih šuma sa plažom, morem i netaknutom prirodom, čine ovo letovalište idealnom destinacijom za odmor.