Passo Tonale / Avio iz Niša

Pitajte eksperte gde skijaju ove zime!!!

ITALIJA – PASSO TONALE – ZIMA 2018.

06. / 13. januar 2018.

SKIJANJE U ITALIJI – AVIONOM IZ NIŠA

AVIO PREVOZ  IZ NIŠA + AVIO TAKSE + SMEŠTAJ + SKI PASS … već od 399 €

Passo Tonale (passo – ital. planinski prelaz) predstavlja jedno od najpopularnijih i najviših skijališta u Italiji. Ski centar je smešten na 1883 mnv, te garantuje sneg tokom cele zimske sezone, a zajedno sa nešto nižim gradićem Ponte de Legno 1256 mnv i još nižim centrom Temu 1155 mnv čini Adamelloski regiju sa ukupno 100 km staza i skijalištem koje se prostire od najniže tačke na 1121 mnv do najviše kote – čuvenog glečera Presena na 3.100 mnv. Direktna skijaška veza, nova gondola, povezuje ski centre Tonale i Ponte de Legno, omogućava da, osim skijaša i bordera, i neskijaši uživaju u ovom prostranstvu i prelepom ambijentu italijanskih Alpa.
U samom ski centru Passo Tonale postoji besplatna shuttle bus kružna linija na svakih 30 min i omogućava gostima smeštajnih objekata lak pristup do ski liftova.
Ako Vam ni ovih 100 km staza nije dovoljno, postoji mogućnost skijanja, uz Superski ski pass, u mnogo većoj ski regiji sa ukupno 380 km staza. Ovu veliku ski oblast čini ukupno 8 ski centara (Madonna di Campiglio, Pinzolo, Folgarida-Marilleva, Peio, Passo Tonale-Ponte de Legno, Andalo, Monte Bondone, Folgaria-Lavarone).

 

Cena paket aranžmana izražena u € po osobi:
AVIO PREVOZ iz Niša + SMEŠTAJ na bazi 7 noćenja + 6-dnevni SKI PASS  

Termin 06./13.januar 2018.
Mesto polaska Niš, aerodrom “Konstantin Veliki”
Residence Tonale 3
Dvosobni apartman za 6 osoba 399 €
Dvosobni apartman za 5 osoba 415 €
Jednosobni apartman za 4 osobe 425 €
Jednosobni apartman za 3 osobe 455 €
Jednosobni apartman za 2 osobe 515 €
Residence Gran Baita 
Studio za 4 osobe 415 €
Studio za 3 osobe 445 €
Studio za 2 osobe 499 €
 • Mogućnost kupovine samo POVRATNE AVIO KARTE na relaciji NIŠ-MILAN BERGAMO-NIŠ sa uključenim svim taksama po ceni od samo 120 EUR !!!

06.01.2018. – Let FR4672 iz Niša u 13:45h. Let traje oko 1.50h. Sletanje u Bergamo u 15:35h.
13.01.2018. – Let FR 4671 iz Bergama za Niš u 11:35h. Sletanje na niški aerodrom u 13:20h

 • Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Intesa Banke na dan uplate

Popusti i doplate:

 • Deca do 1,99 god-borave u smeštaju BESPLATNO, plaćaju samo avio kartu po ceni od 120 EUR.
 • Deca od 2-7,99 god (rođena posle 30.11.2009. god) – plaćaju paket aranžman po ceni od 289 EUR
 • Deca 8-15,99 god (rođena posle 30.11.2001. god)- plaćaju cenu paket aranžmana po ceni od 379 EUR

Program putovanja:

06.januar 2018., subota Sastanak putnika na niškom aerodromu “Konstantin Veliki” u 11:45h, 2 sata pre planiranog leta. Let FR4672 iz Niša u 13:45h. Let traje oko 1.50h. Sletanje u Bergamo u 15:35h. Individualni transfer od aerodroma do ski centra. Check in u smeštaju je između 16:30 -19:00h. Preuzimanje ključeva i smeštaj u apartmane. Noćenje.
07.-12.januar 2018., nedelja-petak Boravak u izabranoj rezidenciji na bazi najma. Šestodnevno skijanje Passo Tonale-Ponte de Legno (Adamelloski) – 100 km ski staza.
13.januar 2018., subota Priprema za put, raspremanje apartmana, odjava. Individualni transfer u ranim jutarnjim časovima iz ski centra do aerodroma u Bergamu. Dolazak na aerodrom najkasnije do 09:35h, 2 sata pre planiranog leta. Let FR 4671 iz Bergama za Niš u 11:35h. Sletanje na niški aerodrom u 13:20h. Kraj usluge.

Aranžman obuhvata:

 • Povratni avio prevoz kompanijom Ryanair na relaciji Niš-Milano Bergamo-Niš sa svim aerodromskim taksama,
 • Smeštaj na bazi 7 noćenja u studijima i apartmanima u rezidencijama iz ponude,
 • 6-dnevni ski pass za ski oblast Adameloski (100 km staza), skijaški kompleks koji čine: Passo Tonale, Presena, Ponte de Legno, Tamu),
 • Ručni prtljag u kabini aviona do max 10 kg težine i max dimenzija 55x40x20cm  i jedna mala lična torba max dimenzija 35x20x20cm (visina/dužina/težina),
 • Troškove pratioca grupe,
 • Troškove organizacije putovanja,

Aranžman ne obuhvata:

 • Boravišna taksa – 0.70 EUR dnevno (plaća se u agenciji),
 • Doplata za dodatni prtljag dimezija 119x119x81cm (max težine do 15 kg-50 EUR/do 20 kg-60 EUR) i opciono za skijašku opremu (max težine do 20 kg-80 EUR) – plaćanje u agenciji;
 • Individualni transfer aerodrom-ski centar-aerodrom,
 • Obavezan depozit za najam apartmana (depozit se vraća, sredstva na kartici se odblokiraju prilikom razduživanja apartmana, ukoliko nema oštećenja) – 100 € po apartmanu,plaća se na licu mesta isključivo kreditnom karticom;
 • Obavezan depozit za ski karticu od 5 EUR koji se refundira poslednjeg dana skijanja;
 • Obavezno čišćenje apartmana, cena po apartmanu – 50 eur/studio i dvosobni app, 55 eur/trosobni apartman – plaćanje u agenciji;
 • Doplata za posteljinu i peškire (opciono, nije obavezno) po osobi – posteljina/10 eur, posteljina, peškiri i kuhinjske krpe – komplet/15 eur;
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje sa ski rizikom – ______din;
 • Individualne troškove putnika.

Način plaćanja:

 • Gotovinsko plaćanje – 50% prilikom rezervacije, ostatak 15 dana pre početka aranžmana;
 • Kreditne kartice : Visa, Dina, Maestro, Master Card (isti uslovi kao gotovina);
 • Odloženo čekovima građana: 50% prilikom rezervacije, ostatak u jednakim mesečnim ratama. Rate dospevaju svakog 15-tog u mesecu, a poslednja rata dospeva najkasnije 15.03.2018. godine bez uvećanja.

OPIS SMEŠTAJA:

 • Residence TONALE 3 – Rezidencija je udaljena 300 m od ski lifta “Valbiolo” i oko 450 m od centra mesta. Raspolaže jednoisobnim i dvosobnim apartmanima za smeštaj gostiju. Gosti rezidencije mogu koristiti besplatan shuttle prevoz do centra ili ski lifta, a najbliža stanica je prekoputa rezidencije, ispred hotela “Sporting”. Najbliža prodavnica je udaljena oko 150 m.

  – Jednosobni apartman za 2 do 4 osobe – dnevni boravak sa sofom na razvlačenje, spavaća soba sa francuskim ležajem, opremljena kuhinja, kupatilo sa tušem.

  Dvosobni apartman za 4 do 6 osoba – dnevni boravak sa sofom na razvlačenje, spavaća soba sa francuskim ležajem, soba u mezonetu sa dva singl ležaja ili prostorija sa krevetom na sprat, opremljna kuhinja, kupatilo sa tušem.

 • Residence GRAN BAITA – nalazi se na ulazu u ski centar. Raspolaže studijima za smeštaj 2-4 osobe. Gosti rezidencije mogu koristiti besplatan shuttle prevoz do ski lifta. Najbliža bus stanica je udaljena 300 m od rezidencije. Najbliža prodavnica je udaljena oko 150 m.

  Studio za 2-4 osobe – jedna prostorija sa sofom na rasklapanje i krevetom na sprat. Opremljena kuhinja, kupatilo,

SKI OPREMA:

 • 1) Klijenti imaju mogućnost da ponesu svoju ski opremu (skije/štapovi/pancerice) i da doplate ski prtljag (do max 20 kg) u avionu po ceni od 40 EUR /pravac.
 • 2) Klijenti imaju mogućnost da iznajme/rentiraju ski opremu u prodavnici za iznajmljivanje ski opreme (nalazi se preko puta rezidencije Tonale 3), rezervacijom i plaćanjem ove usluge u agenciji do 21 dan pre početka aranžmana
6-dnevno iznajmljivanje ski opreme Odrasli Deca (do 1.40 m visine)
Skije, štapovi i cipele (Kompletna oprema) 60 € 45 €
Skije i štapovi 55 € 40 €
Kaciga 12 € 12 €

 

POSEBNE NAPOMENE:

 • Za neskijaše cena se umanjuje 130 € od cene paket aranžmana,

 • Ukoliko kod rezervisanog turističkog aranžmana i avio karte dođe do promene imena i prezimena putnika, ta promena se plaća 110 EUR (po zvaničnom cenovniku avio kompanije)

 • Mogućnost organizovanog povratnog transfera iz gradova u Srbiji do aerodroma Car Konstantin” u Nišu (raspitati se u agenciji).

OPŠTE NAPOMENE:

– Proveriti 2 dana pre putovanja tačno mesto sastanka i vreme poletanja aviona,
– Besplatni prtljag – 1 (jedan) ručni prtljag po osobi koji se unosi u avion (svaki kilogram preko dozvoljenog se dodatno naplaćuje). Nije dozvoljeno imati u ručnom prtljagu oštre predmete (makaze, nož, pincetu,…) i tečnost preko 100 ml.
– Dodatni prtljag koji ide uz doplatu može da teži 15 kg ili 20 kg i plaća se u agenciji pri rezervaciji aranžmana,
– Agencija ne snosi odgovornost ukoliko j eklijent prekoračio dozvoljene dimenzije i maksimalnu dozvoljenu težinu prtljaga prilikom čekiranja na aerodromu.
– Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
– Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva na aerodromu, promene satnice letenja aviokompanije, prepreka na autoputu tokom transfera…)
– Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
– Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred
– Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
– Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
– Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
– Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju …) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije
– Vreme poletanja aviona određuje avio kompanija. Vremena poletanja i sletanja aviona su data po lokalnim vremenima.
– U avionu na navedenoj liniji nisu uključeni obroci.
– Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja

MINIMUM ZA REALIZACIJU PROGRAMA PUTOVANJA JE 20 PUTNIKA.
KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA U SLUČAJU OTKAZIVANJA ARANŽMANA OD STRANE SKI & SUN TRAVEL-A JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

Organizator putovanja je turistička agencija SKI & SUN Travel, licenca OTP 381/2010 izdata od Agencije za privredne registre od 22.02.2010. godine. Ski & Sun Travel osiguran je Polisom osiguranja od odgovornosti
turističkih agencija za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku br. 228880, osiguravača „MILENIJUM OSIGURANJE” A.D.O Beograd. Polisa važi od 25.01.201
7. do 25.01.2018. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Ski & Sun Travel koji su sastavno deo prijave putvanja. Cenovnik. 1 OD 05.12.2017.