Hamamet

Hamamet je popularna turistička destinacija smeštena na istočnoj obali Tunisa, na obali Mediterana. Privlači posetioce sa svih strana sveta svojom prelepom peščanom plažom, tirkiznim morem i blagom klimom.

Hamamet je poznat po svojim luksuznim hotelima, ekskluzivnim odmaralištima i bogatim kulturnim nasleđem. Ovaj gradić ima i staru medinu, koja je stari deo grada i odiše autentičnom atmosferom sa uskim kaldrmama, tradicionalnim prodavnicama i mirisima začina.

Još jedna atrakcija Hamameta je poznati Hammamet Festival, koji se održava svake godine i okuplja umetnike iz različitih sfera, uključujući muziku, pozorište i film. Festival je poznat po svom bogatom kulturnom programu i privlači ljubitelje umetnosti iz celog sveta.

Uz sve to, Hammamet je poznat i po svojim lekovitim termalnim izvorima, koji se koriste za tretmane i opuštanje. Posetioci mogu uživati u tradicionalnom tretmanu u hamamu, turskom kupatilu, gde se koriste tople vode i masaža za osveženje tela i duha.

Ovo je destinacija koja privlači ljude koji žele da se opuste na plaži, istraže bogatu istoriju i kulturu Tunisa, ili jednostavno uživaju u jedinstvenom ambijentu ovog prelepog grada na obali Sredozemnog mora.

Jasmin Hamamet je poznato letovalište udaljeno 9 kmod centra Hamameta. Moderno i uređeno šetalište, impresivna marina, brojne prodavnice i luksuzni hoteli su mamac za veliki broj turista koji odmor žele da provedu baš u ovoj destinaciji.