Sus

Sus je jedan od najpopularnijih turističkih destinacija u Tunisu. Nalazi se na obali Mediterana, oko 140 km južno od glavnog grada Tunisa i ima dugu istoriju koja seže unazad hiljadama godina. Ovaj živopisni grad nudi bogatu kulturu, prelepe plaže i zanimljive istorijske spomenike.

Sus je poznata po svojoj staroj medini, koja je proglašena za UNESCO-vo svetsko nasleđe. Uske kaldrmisane ulice, tradicionalne kuće i prelepe džamije čine šarmantnu atmosferu ovog dela grada. Posetioci mogu lutati kroz medinu, istraživati ​​suvremene prodavnice, kupovati suvenire i probati tradicionalnu tunisku hranu.

Grad takođe nudi prelepe peščane plaže, koje su često prepune turistima tokom letnje sezone. Posetioci mogu uživati ​​u sunčanju, plivanju i vodenim sportovima na obali Sredozemnog mora.

Sus je takođe poznata po svojim arheološkim nalazištima. Amfiteatar El Djem, jedan od najbolje očuvanih rimskih amfiteatara na svetu, nalazi se nedaleko od grada.

Jedna od atrakcija grada je i  Arheološki muzej Susa, gde se čuvaju dragoceni artefakti iz različitih istorijskih perioda.

 U gradu postoje brojni restorani, barovi i noćni klubovi koji pružaju zabavu do kasno u noć. Posetioci mogu uživati ​​u tradicionalnoj muzici, plesu i lokalnim specijalitetima.

Sus je pristupačan preko dva aerodroma – Monastir Habib Bourguiba International Airport i Enfidha-Hammamet International Airport – koji se nalaze relativno blizu grada. Takođe je udaljen oko 140 kilometara južno od glavnog grada Tunisa, gde se nalazi Tunis-Carthage International Airport.