Marmaris

Marmaris je najlepši grad i čuveno letovalište na jugozapadnoj obali Turske. Prostire se u podnožju zelenih planina, na obali suncem obasjanog zaliva. Naziv ovoga grada više nego asocira na romantično plavo putovanje. Sa svojim čudesnim plažama i u novije vreme sagrađenim prestižnim hotelima, Marmaris je postao jedno od najlepših mesta za odmor. Marmaris je u samom gradskom jezgru zadržao onaj stari šarm, karakterističan za primorske gradove.

Srednjovekovna tvrđava, amfiteatar iz rimskog doba, stari grad i brojne konobe koje ga okružuju upravo svedoče o tim prošlim vremenima. U gradu je tradicionalno mesto kupovine kože, tekstilne galanterije i naravno zlata. Marmaris je poznat i po svojim klubovima za podvodno plivanje, po bučnom i veselom noćnom životu, velikom broju restorana i mesta za večernji provod.

Ičmeler je letovalište koje poseduje najlepšu plažu i u kome se nalaze brojni hoteli i restorani. Ičmeler, kao deo Marmarisa, udaljen je 8 km ili 15 minuta vožnje dolmušom od centra grada. Karakterišu ga duge peščane plaže i borova šuma. Celo mesto je posvećeno isključivo turizmu i predstavlja pravu oazu za one koji traže odmor.